Piculell
Piculell hovedkvarter

Fra grafisk købmand til skandinavisk totalleverandør

Bdr. Piculell

Eventyret om Piculell Grafisk startede i 1971 i en baggård i Krystalgade midt i København. En af tidens store grafiske leverandører Adolph Wulff måtte dreje nøglen om, og Claes, der på det tidspunkt var i starten af 20’erne, så muligheden for at få foden indenfor i branchen. Han overtog forhandlingen af Krause trykplader og Unger knive, og det lille firma var i gang. Claes slog sig sammen med sin bror Steen, og sammen sikrede de sig forhandlingen af en lang række mærkevarer.

 

Hos Unger kunne de se, at Claes var noget særligt. Og da firmaet manglede forhandlere verden over, gav de den unge dansker opgaven med at sælge knive og sliddele til rotationsmaskiner ikke bare i Skandinavien, men også i England, Italien, USA og Australien. På sine besøg rundt i verden opdagede Claes, at udstyr til skæring, limning og skinnepåsætning på gummiduge var en stor mangelvare, og det gav ham en idé. Han fik udviklet det rigtige udstyr, og solgte både dét og skinner fra eget værksted overalt i verden.

 

Gutenberg

I starten rystede mange på hovedet af de to unge brødre med de store idéer. Og da Piculell i 1990 fik den prestigefyldte opgave med at sælge og servicere japanske Komori trykmaskiner i Danmark var der stadig en del, der mente, at det nok var for stor en opgave. Men igen gjorde brødrene drømme til virkelighed og Piculell har indtil nu solgt over 900 trykværker i Danmark.

 

Men som i ethvert eventyr har der også været modgang. Da den amerikanske investeringsbank Lehmann Brothers gik konkurs i 2008 var det startskuddet til en international finanskrise, der af mange økonomer er blevet karakteriseret som den værste siden Verdenskrisen i 1930’erne. Salget af trykmaskiner gik i stå, og den samlede omsætning i branchen faldt med over 12 procent på blot ét år. Krisen ramte den grafiske branche særlig hårdt, fordi man i forvejen kæmpede med en strukturel krise, hvor printmediernes oplag faldt, og brugere og annoncører i højere grad rykkede over på de digitale medier.

 

Også Piculell blev ramt, og virksomheden måtte skære i omkostningerne og se på hele forretningsmodellen. Men hverken Claes eller hans medarbejdere var klar til at give op, og Piculell-ånden vandt over krisen. I 2014 åbnede Piculell i Sverige, og i dag leverer virksomheden dagligvarer og service til over halvdelen af de svenske trykkerier.

 

Således blev den grafiske købmand fra baggården i Krystalgade til en skandinavisk totalleverandør. Og det er ganske vist.

 

 

PICULELL ApS

Industrikrogen 1

DK-2635 Ishøj

Denmark

T +45 4371 0330

piculell@piculell.dk

Synes godt om

Copyright Piculell © All Rights Reserved

Design, susanne.hegelund@gmail.com